Сибірська сосна і кедр дарують людині дуже цінний продукт – кедрові горіхи. Їх відрізняє не тільки висока вартість, але і хороша поживна цінність, набір необхідних вітамінів, амінокислот і мікроелементів. Вживаючи їх щодня, ви наситите організм потрібними речовинами і продовжите життя. Яка користь і шкода кедрових горіхів? Як часто їх допускається вживати в їжу? У якій кількості? Інформацію про це ви дізнаєтесь, прочитавши статтю. ..


Одним з найбільш ранніх багаторічних рослин є ревінь. Належить він до сімейства гречаних, володіє прямими надземними стеблами і великими листками. Про його корисні властивості дізналися вже дуже давно. Виростає ревінь в Азії, Європі, а батьківщиною його вважається Тибет. Знаючи, яка користь від ревеню, ви будете включати його в свій раціон частіше. Їстівним вважається стебло рослини, що має кислуватий і ніжний відтінок. Він успішно замінює..


Самим раннім овочем, що з'являються на прилавках магазинів, є редис. Всі знають його терпкий і гіркуватий смак, а ось з користю і шкодою редису знайомі не всі. Редис належить до сімейства капустяних і є близьким родичем редьки. Він має високий ступінь врожайності і скоростиглості. Родина редису – Середня Азія, звідки він потрапив до Китаю, а потім і в Росії в XVIII столітті. Коренеплід використовується в якості їжі і приготування..


Різновидів редьки дуже багато. Більшість з нас вважають за краще обходити цей овоч стороною, що в корені невірно. Так як будь-який з його видів володіє цінним складом. Редька дайкон або біла редиска означає в перекладі з японського «великий корінь». За смаком вона схожа зі звичайною редискою, однак відмінності все ж є. Кому–то овоч нагадує ріпу, а кому-то редиску або качан від капусти. Проте, корисні властивості редьки дайкон..


Побічним продуктом переробки зерен в борошно є висівки. Дієтологи давно відзначили їх користь для організму. Житні висівки зможуть допомогти налагодити травлення, очистити організм і схуднути. Використовують їх в лікувальному харчуванні, додають при виготовленні хлібобулочних виробів, в кулінарії. Сьогодні ми розповімо про користь і шкоду житніх висівок. Корисні якості житніх висівок Житні висівки попереджають і лікують багато хвороб за рахунок..


Рис відноситься до сімейства злакових і вирощують його тільки на затоплених плантаціях. Родина сучасного рису – це Індія. Зараз же його культивують на Далекому Сході і в Краснодарському краї, на півдні України, в Азербайджані. Рис дуже затребуваний і являє собою основний продукт харчування в багатьох країнах, завдяки своїй живильній цінності, корисного складом і смаковими якостями. Він добре поєднується з багатьма продуктами, що дозволяє..


Рис відноситься до найдавнішої злакової культури. Найбільшу популярність він отримав в країнах Сходу, де в кожній родині практично жоден прийом їжі не обходиться без нього. У нашій країні цей злак теж дуже любимо як самостійну страву, так і в комбінуванні з іншими продуктами. Рисова крупа містить цінні вітаміни і клітковину, відмінно засвоюється організмом і проста в приготуванні. Дуже добре вивчені користь і шкода рисової каші. види рису Рис..


Про користь козячого молока відомо з давніх часів. У давньогрецькій міфології саме коза вигодувала головного бога Зевса. Але в повсякденному житті ми віддаємо перевагу коров'ячого молока, тому що іноді козяче молоко має неприємний запах і специфічний смак. Наявність подібних неприємних характеристик козячого молока пояснюється поганим доглядом за твариною. Правильне харчування кози – запорука якісного молока. У цій статті ми розглянемо..


Коров'яче молоко — незамінний і корисний продукт харчування. Вперше молоко в якості продукту харчування почали вживати 6—10 тис. Років тому на Середньому Сході. В Індії і до цього дня корова вважається священною твариною, а коров'яче молоко — божественним напоєм. Корисні властивості і приємний смак прославили коров'яче молоко в усьому світі. Цей продукт активно використовується в кулінарії. Каші, млинці, супи, молочні коктейлі..


Вітаміни - це незамінні речовини для будь-якого організму і велика загадка для вчених. Ніхто не може пояснити їх природу, чому одні з них організм синтезує сам, інші можна отримати тільки ззовні. Що собою являють і яка користь від вітамінів для людини, спробуємо з'ясувати, проаналізувавши деякі групи. види вітамінів Найчастіше причиною різних неполадок в організмі є гіпо- або гіпервітаміноз. Всі види вітамінів відносять до однієї з двох великих..

2014-2016 © elena.lutsk.ua — жіночий журнал.