Індичатина: користь і шкода, калорійність цього сорту м'яса, корисно воно для дієтичного харчування

27-10-2016, 17:52

У сучасному світі більшість людей замислюються про своє харчування. Наскільки воно правильно і корисно? І багато хто хоче змінити його на краще, вибираючи більш корисні продукти. Адже багато факторів, що впливають на наше здоров'я, підштовхують до чіткого вибору продукту. Так, погана екологія і несумлінність виробників змушують задуматися про питання вибору продуктів харчування.

м'ясо – це не останній продукт в харчуванні людини, якщо, звичайно, ви не вегетаріанець. Відмінним вибором стане м'ясо індички. Вирощуванням індиків люди займаються дуже давно. Ще ацтеки вживали в свою їжу це м'ясо. Індичка - найбільша домашня птиця з сімейства Фазанові.

У нашій країні великою популярністю користується м'ясо курки, після нього м'ясо качки, а на третьому місці тільки м'ясо індички. А жаль. Через своїх унікальних і корисних якостей це м'ясо давно включено в дієтичне харчування.

Вибираючи між тим, яке м'ясо придбати – яловичину, телятину, або птицю, однозначно вибирайте індичину. Єдине правило – індичину легко пересолити, так як в ній досить багато натрію.

Велика користь індичого м'яса полягає в тому, що в ньому багато вітамінів груп А і Е. Також це м'ясо не має в своєму складі поганого холестерину, ніж корисно для судин. Склад жирів, які знаходяться в індиче м'ясо, відноситься до легкозасвоюваній категорії. Для хворих і ослаблених людей хорошим відновлює засобом буде не курячий бульйон, а бульйон з індичатини.

Також це м'ясо має в собі необхідні калій, магній, залізо і велика кількість мікроелементів і мінералів.

Чи несе індичатина користь і шкоду одночасно? В принципі, вживання м'яса індички не має протипоказань, але якщо сильно солити, то можна нашкодити людям, страждаючим захворюваннями нирок або суглобів. Та й переїдати теж шкідливо. Все добре в міру.

Для людей, які дотримуються дієти для схуднення, калорійність м'яса відіграє велику роль. У цьому плані м'ясо індички виграє на сто відсотків перед іншими видами м'яса, так як його калорійність складає всього 84 ккал на 100 грам (без шкіри). У м'яса з грудки показники ще нижчі, близько 75 ккал на 100 грам, і взагалі не має жиру, а містить воду, білки і корисні речовини.

Індиче м'ясо готують різними способами. Його можна як запікати, так і варити, і смажити. Приготування на пару вважається дієтично корисним і низькокалорійним.

Рецептів приготування індички безліч. І в різних країнах її готують за своїми традиціями. В Англії індичку фарширують грибами і ягодами, у Франції в начинку використовують трюфелі і спеції, а італійці начиняють апельсинами. 

Купуючи тушку або шматок м'яса індички, варто поцікавитися, де була вирощена птиця. Адже птах, яка гуляла на свободі і їла корм, який не містить гормонів та лікарських препаратів, найкраще підходить для вживання. Необхідно звертати увагу на зовнішній вигляд м'яса, щоб вживати тільки свіжий і якісний продукт.

Відео по темі статті

2014-2016 © elena.lutsk.ua — жіночий журнал.