Імбир маринований: користь і шкода, скільки в ньому калорій і чи можна його вагітним

27-10-2016, 17:52

У традиційній російській кулінарії імбир використовується виключно в свіжому вигляді. Маринований імбир з'явився на наших столах в якості спецій до роллам і суші.

Батьківщиною імбиру є Південні регіони Азії. Але зараз його виробляють в Австралії і Ямайці, Індонезії і Кітае.Только одна Індія вирощує половину того обсягу, який споживає людство. 

Якщо свіжий корінь імбиру завоював гарне становище в кулінарії, то наскільки корисний імбир маринований? Користь чи шкода може принести організму його застосування?

Сам корінь володіє гострим смаком і яскравим ароматом. Є два види імбиру: чорний і білий, відмінність лише в способі обробки. У першому випадку, корінь використовують без зняття темного шару, а в другому випадку з корінця знімається темний шар, який має більш пекучий смак.

Як маринований, так і свіжий імбир має досить багато корисних речовин, які позитивно впливають на організм. Так, імбир має протизапальну і знеболюючу дію, сприяє кращому виділенню шлункового соку, знижує показники холестерину і цукру.

Вміщені в ньому активні компоненти є потужними антиоксидантами, які борються з онкологічними захворюваннями і надають хороший омолоджуючий ефект.

Невисокий показник калорій – приблизно 50 ккал на 100 г, дозволяє вживати імбир без побоювань за свою фігуру. Також цей чарівний корінець допомагає боротися із зайвими кілограмами, прискорюючи обмінні процеси в організмі. Змушує метаболізм працювати з подвоєною темпом, насичуючи клітини організму киснем.

Бажаючим знайти гарні форми, можна включити в раціон харчування як маринований імбир в якості приправи, так і свіжий в напоях, які використовуються для схуднення.

Протипоказання

Але як би не був любимо імбир, у нього є свої протипоказання. Його не можна приймати тим, у кого є захворювання шлунково-кишкового тракту і печінки.

Чи можна вагітним – питання досить складне. Порошок імбиру призначають в першому триместрі вагітності, так як він володіє протиблювотну дію і добре лікує токсикоз. А ось з другого триместру і до кінця вагітності вживати його не можна: він може спровокувати викидень або передчасні пологи

Домашні рецепти

Маринований імбир можна придбати вже готовим в будь-якому супермаркеті, але можна його приготувати і вдома. Парочка рецептів завжди потрібна під рукою.

Перший спосіб:

  • 150–200 грам нарізаного тонкими слайсами імбирного кореня;
  • 2 столові ложки солі;
  • ¼ склянки рисового оцту;
  • 3 столових ложки цукру.

Імбир скласти в скляний посуд. Сіль, цукор і оцет довести до кипіння, але не кип'ятити. Гарячим розсолом залити імбир і дати настоятися ніч в прохолодному місці.

Другий спосіб:

  • імбирний корінь – 250 грам;
  • рисове вино – 2 столові ложки;
  • саке – 2 столові ложки;
  • цукор – 2 столові ложки.

Очистити імбир. Обдати окропом і просушити рушником. Інгредієнти для маринаду на дрібному вогні довести до кипіння. Вилити маринад в скляний посуд і опустити корінь. Маринуватися він повинен близько чотирьох діб.

Відео по темі статті

2014-2016 © elena.lutsk.ua — жіночий журнал.