Гранатовий сік: користь і шкода при анемії і зниженому гемоглобіні, протипоказання

27-10-2016, 17:52

Натуральний, свіжий і чарівно смачний гранатовий сік – хіба ліки коли-небудь було настільки приємним? Проте, корисні властивості соку граната можуть прирівняти його до найпотужнішим препаратів від анемії, цукрового діабету та при інших захворюваннях.

Завдяки вживання цього соку можна відмовитися від аптечних вітамінів – в ньому їх більше і засвоюються вони краще. А останні дослідження допомогли гранату увійти в список дієтичних продуктів, тому що, крім низької калорійності, він ще й уповільнює відкладення жирових клітин на найпроблемніших місцях – талії, стегнах. Розглянемо всю полезностьетого фруктового соку.

Користь і шкода гранатового соку

1) Завдяки наявності величезної кількості вітамінів і різноманітних корисних речовин, цей сік призначають навіть вагітним, адже гранат – джерело такого мікроелемента, як залізо, якого часто не вистачає жінкам «в положенні». З тієї ж причини призначають гранат при анемії і у всіх інших людей.

2) Користь гранатового соку для жінок не обмежується цим, під час критичних днів і при клімаксі він також допоможе впоратися з важкими проявами нездужання, зарядить енергією і бадьорістю.

3) Чоловікам такий продукт теж виявиться корисним – поліпшить працездатність і позитивно вплине на потенцію, зміцнить серцево-судинну систему (знижує тиск!), служить відмінною профілактикою раку (в тому числі раку простати).

4) Дітям гранат корисний, як засіб від авітамінозу в холодну пору року, допоможе організму опиратися інфекціям, а тим, хто вже захворів, швидше піти на поправку, адже соком граната навіть полощуть горло при ангіні, як протизапальний і антисептичний засіб, і навіть вживають його в якості додаткового жарознижуючого.

5) Антиоксиданти в складі соку сповільнять старіння організму, а якщо додати його в маску для волосся, допоможе їм стати густішим і здоровіше, добре впливає на жирне волосся, покращує здоров'я шкіри, в тому числі і на обличчі.

6) Стимулюючи роботу травної системи, гранат не тільки покращує поганий апетит, але і справляється з проблемами шлунка, усуваючи діарею і гастрит, покращуючи прохідність кишечника.

7) Сечогінний ефект соку відмінно справляється з набряками.

8) Знижує високий тиск.

9) заліковувати рани і опіки.

10) Радіація не страшна людям, регулярно п'є гранатовий сік.

11) У вигляді примочок на очі для профілактики короткозорості.

12) Приводить в норму метаболізм, виводить шкідливі речовини, використовується для очищення організму.

Шкода від свіжого гранатового соку обмежується індивідуальними протипоказаннями: виразка, панкреатит, печія, підвищена кислотність в шлунку, при підвищеній чутливості зубної емалі. Ще у деяких людей застосування соку в великих кількостях може викликати запори, тому при регулярному його вживанні слід пам'ятати про цю властивість і заздалегідь вжити заходів для того, щоб цього не сталося.

При низькому гемоглобіні вживання цього фруктового соку потрібно неодмінно обговорити зі своїм лікуючим лікарем. І обов'язкова умова – пити гранатовий сік треба обов'язково розведеним! Розбавляють, традиційно, водою, але можна для цієї мети використовувати деякі овочеві соки – буряковий, морквяний.

Будь-який засіб, навіть саме перевірене і корисне, може викликати непередбачені реакції у людей, які страждають алергією, тому у великих кількостях цей сік пити не потрібно, якщо у вас коли-небудь були прояви харчової алергії.

Крім користі для здоров'я та імунітету, гранатовий сік успішно застосовують не тільки в сирому вигляді, але і використовують у виготовленні сиропів, соусів, напоїв, приправ, вітамінного киселю, вина, пуншу.

Відео по темі статті

   

2014-2016 © elena.lutsk.ua — жіночий журнал.