Рецепт, як приготувати рибу у фользі, покроковий майстер клас з фото та відео рецепти приготування смачної риби

27-10-2016, 17:52

Рецепт, як приготувати рибу у фользі в духовці знають не всі, хоча це прекрасний спосіб отримати блюдо з відмінними смаковими якостями при мінімумі витрат і часу, і зусиль. Сьогодні ми розповімо вам як легко і швидко запекти рибу у фользі.

Рецепт, як приготувати рибу у фользі

Яку рибу краще запікати у фользі

Мало хто знає, яку рибу краще запікати у фользі. Запікати у фользі найкраще велику морську рибу. У такій рибі найменше кісток. Для запікання можна взяти і філе.

Найсмачніше в фользі виходить скумбрія або форель – саме цю рибу найкраще вибрати для запікання в духовці.

Процес приготування 

Потрібно спочатку підготувати інгредієнти. Рибу потрібно почистити від луски і видалити нутрощі. Ретельно промити в проточній воді.

Рибу можна розрізати на шматки, а можна запікати цілу. Рибу, яка готується в фользі, натирають сіллю зсередини, а не зовні, як при простому запіканні в духовці. Тільки не перестарайтеся з сіллю, інакше риба вийде дуже солоною.

Рецепт, як приготувати рибу у фользі

Для надання особливого смаку і аромату рибу начиняють спеціями.

Гарне поєднання з рибою дають коріандр, петрушка, перець, імбир. Можна використовувати готові суміші зі спецій для приготування риби. Але якщо приготувати таку суміш самостійно, риба вийде набагато смачніше і ароматні. Можна разом з рибою в фольгу покласти тонко порізаний лимон -  прекрасне поєднання з рибою.

Рецепт, як приготувати рибу у фользі

Фольгу потрібно добре промазати вершковим, або рослинним маслом. На аркуші фольги викласти рибу. Якщо ви розрізали рибу на шматки, то для кожного шматка повинен бути свій шматок фольги.

Рибу герметично запаковуємо в фольгу, щоб вона готувалася у власному соку. Якщо будуть отвори в шарі фольги, то сік витече і риба буде суха. 

Риба, загорнута у фольгу, викладається на лист і ставлять у духовку. Запікають рибу приблизно півгодини. Звичайно, це залежить від розмірів риби.

Як бачите, рецепт дуже простий навіть для домашнього приготування. При подачі на стіл рибу дістають з фольги і прикрашають шматочками лимона і зеленню.

Відео-рецепти приготування риби

Скумбрія в духовці:

Риба з овочами, запечена в фользі:

Форель в духовці:

2014-2016 © elena.lutsk.ua — жіночий журнал.