Рецепт, як приготувати рибу в пароварці: класичний рецепт, риба з овочами і в фользі

27-10-2016, 17:52

Рецепт, як приготувати рибу в пароварці, бажано знати кожній господині. Про користь їжі, приготовленої на пару, сперечатися вже перестали. Користь очевидна. Відсутність жиру і масла в стравах, які готуються в пароварці, робить їх дієтичними. Крім того, при варінні і смаженні більшість вітамінів зникає з продуктів. Риба в пароварці виходить смачною і корисною.

Рецепт, як приготувати рибу в пароварці

А скільки часу, які ви витратили б на прибирання кухні, економить пароварка! Немає ніякого запаху, жировий наліт не осідає на кухонних поверхнях. Пароварку не доводиться чистити від підгоріле жиру.

При готуванні в пароварці не потрібно стояти над нею і перевертати або помішувати продукти. Ви можете просто покласти в неї продукти і вийти з кухні. А наявність таймера на сучасних пароварка ще більше полегшує життя.

В пароварка готують м'ясо, рибу, овочі і безліч інших страв.

Риба в пароварці готується одним з трьох способів. Це просто риба, риба в маринаді і риба у фользі.

простий спосіб 

Рибу чистимо, миємо, солимо і кладемо в пароварку на 30 хвилин. Можна додати спецій за смаком. Це найпростіший спосіб приготування риби на пару.

Парова риба в маринаді

Спочатку рибу маринуємо близько години, потім закладаємо в пароварку на півгодини.

Рецепт, як приготувати рибу в пароварці

Маринади для приготування риби на пару можуть бути найрізноманітнішими. Рибу можна маринувати в лимонному соці з додаванням прянощів, в соєвому соусі, у вині або коньяку, або самостійно готуючи складні маринади з безліччю спецій.

Риба на пару в фользі

Рибу маринуємо близько години, потім загортаємо рибу в фольгу і готуємо в пароварці півгодини.

Дуже смачно готується риба у фользі з додаванням овочів. Перш ніж покласти овочі в пароварку, їх потрібно злегка обсмажити на сковороді в оливковій олії. Овочі повинні бути напівготовими, вони дійдуть до кондиції в пароварці. Риба у фользі виходить дуже ніжною і соковитою.

Якби влаштували своєрідний хіт-парад способів приготування за корисністю і збереженню корисних речовин, то пароварка, безсумнівно, зайняла б перше місце. 

Відео-рецепти приготування риби

Риба з овочами:

Горбуша в пароварці:

Деякі хитрості від шеф-кухаря:

Для бажаючих схуднути:

2014-2016 © elena.lutsk.ua — жіночий журнал.