Рецепт, як смачно приготувати рибу в клярі, покроковий майстер клас і відео рецепти

27-10-2016, 17:52

Сьогодні ми навчимо вас, як смачно зробити рибу в клярі.

Про користь риби годі й говорити - це відомо всім. Не так багато є продуктів, багатих на корисні для серця і судин омега-кислотами, а в рибі їх міститься неймовірна кількість. З давнини люди цінували цілющі якості риб, але ж і сучасна фармакологія використовує речовини, одержувані з риб. Тому рибу потрібно вживати в їжу по можливості якомога частіше.

Рецепт, як смачно приготувати рибу в клярі

Риба в клярі – блюдо дуже просте в приготуванні, воно може прикрасити будь-який святковий стіл. Для приготування підійде філе будь-якої риби, але найкраще підходять тріска, зубатка або судак.

Отже, представляємо вашій увазі рецепт, як смачно приготувати рибу в клярі.

складові 

  • рибне філе 1кг,
  • одне яйце, лимон,
  • склянка молока,
  • 300 г борошна,
  • рослинна олія,
  • майонез,
  • 3-4 маринованих огірочка,
  • куркума,
  • хмелі-сунелі,
  • каррі,
  • перець,
  • сіль.

Рецепт, як смачно приготувати рибу в клярі

Процес приготування 

Філе риби нарізаємо шматками товщиною близько 1 см. Підготовлені шматки укладаємо в миску шарами, пересипаючи сумішшю прянощів. Суміш прянощів готується з каррі, куркуми, хмелі-сунелі, взятих по одній чайній ложці. Рибу солимо, перчимо, бризкає лимонним соком. Рибу з маринадом перемішуємо, щоб кожен шматочок просочився маринадом, і відставляємо.

Тепер приготуємо кляр. Для цього збиваємо яйце, додаємо борошно і молоко і ретельно перемішуємо.

Рецепт, як смачно приготувати рибу в клярі

Суміш повинна бути густоти сметани.

Тепер на розігріту сковорідку з олією кладемо шматочки риби, попередньо зануривши їх у кляр. Слідкуйте, щоб шматочки риби не стикалися. Тоді кожен шматочок риби буде окремо.

Смажимо рибу до золотистої скоринки. Потім накриваємо сковороду кришкою і доводимо рибу до готовності на середньому вогні 2-3 хвилини.

До такої рибі добре ще приготувати соус. Мариновані огірочки натираємо на дрібній тертці. Додаємо їх до майонезу і туди ж додаємо половинку чайної ложки каррі. Все ретельно перемішуємо.

Рибу подаємо на стіл і прикрашаємо зеленню, а соус подаємо в окремому посуді.

Відео-рецепти приготування риби

Рибне філе в клярі:

Минтай в клярі:

Як приготувати кляр:

2014-2016 © elena.lutsk.ua — жіночий журнал.