Рецепт, як смачно приготувати рибу в духовці, і покроковий майстер клас

27-10-2016, 17:52

Як смачно запекти рибу в духовці? Сьогодні ми розкриємо вам всі секрети. Запечена риба - блюдо королівське. Крім своїх чудових смакових якостей, вона зберігає максимум корисних речовин і вітамінів. А сам процес запікання вимагає менше зусиль і клопоту, ніж, наприклад, жарка.

Рецепт, як смачно приготувати рибу в духовці

Риба для запікання підійде будь-яка: морська або річкова. головна умова – це її цілісність. Рибу для запікання не потрібно чистити від луски, що теж дуже приємно. Головне щоб «одяг риби» була непошкоджена, тоді ваша риба запікатиметься в природній герметичній оболонці.

Отже, рецепт, як смачно приготувати рибу в духовці в домашніх умовах.

Підготовка риби до запікання

Підготовка риби до запікання не займе у вас багато часу. Рибу не треба чистити, не треба витягати нутрощі. Єдине, в чому полягає підготовка – це в обмазуванні риби сіллю, найкраще грубого помелу і не йодованої. Риба, запечена в цілому вигляді, повністю збереже всі корисні речовини і весь сік залишиться всередині.

Рецепт, як смачно приготувати рибу в духовці

Як смачно запекти рибу в духовці

Отже, посипану сіллю рибу покладіть на лист в духовку. Риба готується швидко. Залежно від розміру, в духовці риба пробуде 20-30 хвилин. Якщо риба дуже велика і товста, то запікайте її спочатку 20 хвилин на одному боці, а потім 20 хвилин на іншому. Риби середніх розмірів і плоскі не потрібно перевертати під час запікання.

Про готовність риби можна судити по затвердінню кірки. Якщо по шкірці постукати ножем або виделкою, то відчувається, що кірка тверда.

Коли риба готова, витягніть її з духовки і дайте їй охолонути хвилин 10-15.

Рецепт, як смачно приготувати рибу в духовці

Після чого починайте чистити рибу. Спочатку відламайте голову. Потім дуже акуратно знімайте затверділу кірку. Не поспішайте перевертати рибу на інший бік. Тепер потрібно вийняти нутрощі. Нутрощі риби захищені від м'яса спеціальною плівкою і, якщо витягувати їх акуратно, то на м'ясо нічого не потрапить.

Тепер можете перевертати рибу на інший бік. Очищеним боком кладіть відразу на блюдо, на якому ви плануєте подавати рибу. Очистіть другий бік і риба готова.

Немає нічого простішого цього рецепта. Риба, запечена в духовці, звільняє від маси супротивної роботи з очищення риби, а смак такої риби чудовий.

Відео-рецепти запеченої риби

Скумбрія в духовці:

Минтай в духовці:

Запечена камбала:

Лящ, запечений у фользі:

2014-2016 © elena.lutsk.ua — жіночий журнал.